Conradi-Veenlandstrjitte 12
9104 BN DAMWÂLD
Openingstijden
Ma: | 13.00 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 21.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | gesloten |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Wanneer de lente begint komen er overal opvallende en vrolijke kleuren tevoorschijn. Fel gele narcissen bijvoorbeeld, die doen denken aan de frisse lentezon. Groengele, heerlijk geurende bloesemblaadjes van de druivenranken aan de pergola, met de belofte voor een nieuw seizoen. Blauw van hyacinten en van de stralend blauwe lucht. Allemaal kleuren die symbool staan voor de lente, voor nieuw leven en voor Pasen. Na een lange, koude winter willen we lekker naar buiten en genieten van de lentezon, van de vrolijke kleuren en geuren, maar ook genieten van lekkere dingen. Tijdens de paasdagen pakken we meestal flink uit met de allerlekkerste gerechten en maken we er een echt feestje van. Om in de sfeer van de lente te komen en om kleur aan uw paasfeest te geven, heeft úw topSlijter een aantal kleurrijke cocktails op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken tijdens de paasbrunch of het paasdiner.
Ingrediënten:
• 240 ml Veuve Amiot Demi-Sec
• 240 ml sinaasappelsap
• 20 ml HG Arancello
Zo maakt u het:
Vul 4 champagneglazen met het sinaasappelsap. Langzaam aanvullen met Veuve Amiot Demi-Sec. Even doorroeren en voeg als laatste de HG Arancello toe voor de lekkere twist. Jus d’orange kan met Pasen niet ontbreken, daarom is deze cocktail de perfecte keuze bij de paasbrunch!
Ingrediënten:
• 4 takjes munt
• 4 aardbeien
• Sinas
• 60 ml koffiemelk
• 120 ml advocaat
• 120 ml Old Captain Rum wit
Zo maakt u het:
Schenk de witte Rum en de eierlikeur in 4 cocktailglazen en vul aan met koude Sinas. Giet daar heel voorzichtig de koffiemelk over de rug van een lepel bij, zodat deze bovenop blijft drijven. Garneer met een aardbei en een takje munt. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een echt paasdrankje!
Ingrediënten:
• 60 stuks gele/ groene/ rode Skittles
• 200 ml Poliakov Vodka
• citroen/ limoen/ kersen
• ijsblokjes
Zo maakt u het:
Selecteer 60 Skittles met dezelfde kleur. Doe deze bij 200 ml vodka en shake even goed door. Laat dit een nachtje staan. Zeef alle stukjes eruit. Doe een aantal ijsblokjes in een glas, giet de cocktail erbij en garneer het drankje van de gele Skittles met schijfjes citroen, van de groene Skittles met partjes limoen en van de rode Skittles met kersen. Deze kleurrijke cocktails zijn klaar om te serveren. Nog vrolijker kunnen deze paasdagen niet worden!
Ingrediënten:
• ijsblokjes
• muntblaadjes
• Havana Club Añejo 7 Años
• grote, holle paaseieren
Zo maakt u het:
Breek voorzichtig het bovenste deel van een groot en hol chocolade paasei. Doe hier een aantal ijsblokjes in en vul aan met de rum. Garneren met een blaadje munt. De chocolade paasei cocktail is klaar om geserveerd te worden. Staat niet alleen leuk op de paastafel, maar de combinatie van rum met chocolade is nog eens lekker ook!
Ingrediënten:
• 120 ml De Kuyper Watermelon
• 120 ml Sierra Tequila Silver
• ijsblokjes
• 2 grapefruits
• ½ watermeloen (in stukken gesneden)
• 2 el honing
• 120 ml koud water
• 2 citroenen
Zo maakt u het:
Doe de ijsblokjes in een blender en maal ze tot ijsgruis. Doe het ijsgruis in 4 lange, dunne cocktailglazen. Knijp vervolgens het sap van de grapefruits en de citroenen uit boven de blender. Voeg De Kuyper Watermelon, Sierra Tequila Silver, de meloen, het water en de honing toe en mix dit enkele seconden. Giet het mengsel over het ijsgruis en garneer het glas met een stukje meloen.
Ingrediënten:
• 50 ml Glen’s Vodka
• 50 ml Bacardi Rum Carta Blanca
• 50 ml Bombay Sapphire Gin
• 50 ml Sierra Tequila Silver
• 50 ml Cointreau
• 50 ml Sourz Red Berry
• 25 ml De Kuyper Blue Curaçao
• 25 ml Grenadine
• 25 ml 7-up
• munt
• ijsblokjes
Zo maakt u het:
Doe wat ijsblokjes in een shaker. Vul de shaker met de Vodka, Rum, Gin, Tequila, Cointreau, Sourz, Blue Curaçao en de grenadine. Goed shaken. Vul 4 cocktailglazen met de cocktail, zonder het ijs. Aanvullen met 7-up en garneren met een muntblaadje.