Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Frank's TopSlijter
Conradi-Veenlandstrjitte 12
9104 BN DAMWÂLD

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Frank's topSlijter úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Frank's
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

FRYSK HYNDER WHISKY CASK STRENGTH

(0,0 / 5)
FRYSK HYNDER WHISKY CASK STRENGTH
(0,0 / 5)
Frysk Hynder Dutch Single Malt Whisky Cognac Cask
De kleinste bierbrouwer - Us Heit - van Nederland heeft whisky-liefhebbers opgewonden met een single malt van Friese bodem. Daar stillman Aart van der Linde niet veel flessen per dag wil produceren is de Frisian Single malt ook een hebbe-ding geworden. Naast het brouwen van speciaalbieren wordt in het Bolswardse familiebedrijf van Aart en Marianne van der Linde whisky gestookt.

Uitgebreide informatie
Puur uit ambachtelijk plezier en omdat het een uitdaging was de eerste Nederlandse whisky te distilleren. Uit geselecteerde mout en voor whiskybereiding gekweekte gistcultuur wordt "whiskybier" gebrouwen waaruit in een distilleerketel whisky gestookt wordt. De whisky condenseert in een refluxkolom die ingesteld is op tweevoudig distilleren. In de Bolswardse whiskybereiding wordt natuurzuiver water uit de 250 meter diepe Friese ijstijdbron in Spannenburg gebruikt. De in de "Us Heit Distillery" gestookte whisky is een oprechte, "bjusterbaarlike Bolswardse single malt whisky" die met de ondertitel "Frysk Hynder, golden spirit of Frisia" verwijst naar het adellijke Friese paard met overeenkomstige uitzonderlijke eigenschappen.De smaak van de whisky in het distillatieproces wordt gestuurd door beproefde verhoudingen tussen voorloop, naloop en terugloop. De gerst wordt op ecologische wijze in Nederland geteeld. De geproduceerde whisky ondergaat een jarenlange kwaliteitsverbeterende lagering in voor dit doel uitgezochte, reeds meermalen gebruikte, eikenhouten sherry-, cognac-, wijn- en refillvaten. De whisky wordt daarna ongemengd (unblended) en zonder diepkoeling en filtratie rechtstreeks uit de lagervaten afgevuld, waardoor het in het stook- en lagerproces verkregen waardevolle whisky aroma behouden blijft. Bij koud serveren kan hierdoor de helderheid wat verminderen. In 2002 zijn de eerste batches whisky gestookt en op vat gelagerd. Deze botteling (batch) heeft gerijpt op een rode wijn vat uit de Bordeaux, fust nr. 162. Na ruim drie jaar rijpen in gebruikte eiken houten vaten is het moment aangebroken om de whisky te proeven. De volgende voorraad ligt al te rijpen. De whisky wordt op de Schotse manier gemaakt. Dat wil zeggen dat de drank twee destillaties ondergaat en vervolgens drie jaar in gebruikte vaten wordt opgeslagen.
Het gouden paard op de dop zegt al dat we hier te maken hebben met een speciale botteling van Frysk Hynder. Na de versie van 40% is distillateur Aart van der Linde tegemoet gekomen aan de vraag voor een high strength versie van de whisky uit de Us Heit Distillery. De whisky heeft zes jaar gerijpt op een Port vat en is gebotteld op een hogere sterkte.
€ 61,98
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
48% vol
Kleur
Koper
Geur
Volle krachtige aroma’s met tonen van hout, krenten, rood fruit en kruidigheid
Smaak
Zoals in de neus een scala aan ontdekkingen, fruitigheid en kruidigheid spelen de boventoon AfdronkIn de lange finish komt het karakter van het Cognacfust naar voren.
Afdronk
In de lange finish komt het karakter van het port fust naar voren.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review