Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Frank's TopSlijter
Conradi-Veenlandstrjitte 12
9104 BN DAMWÂLD

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Frank's topSlijter úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Frank's
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Aerstone 10 Years Old Land Cask Single Malt

(4,5 / 5)
(reviews: 1)
Aerstone 10 Years Old Land Cask Single Malt
De Aerstone 10 years Land Cask is een robuuste single malt whisky uit de Schotse Hooglanden. Deze whisky is op basis van gemoute gerst, dat boven een met turf gestookt vuur is gedroogd, vervaardigd. Hierdoor is deze whisky rijk aan invloeden van rook en turf.
€ 23,96
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Geur
De geur is vol en opent met turfachtige toetsen, aangevuld door houtskool en rook, waarbij het levendige van citrus dit balanceert.
Smaak
De smaak opent met rook en turf, waarna dit plaatsmaakt voor kruiden en rijp fruit.
Afdronk
De afdronk is lang en rokerig.
Wijn-spijs
Wilt u AERSTONE 10 YEARS LAND CASK SINGLE MALT Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
  • Hein van de Lisdonk (DSMW)
  • 07-12-2019
  • (4,5 / 5)

Betaalbare geturfde whisky

Goede whisky is duur, dat is denk ik wel het grootste misverstand dat er bestaat en William Grant & Sons wil dat nog maar eens bewijzen met twee 10 jaar oude single malts, de Aerstone Land Cask en de Aerstone Sea Cask. Als tweede proef ik de Land Cask omdat deze op de neus duidelijk een geturfde whisky is wat het proeven van de Sea Cask had kunnen beïnvloeden. De neus verraadt het al meteen, turf!!! Iets wat ik eigenlijk juist eerder gerelateerd zou zien met de zee dan met het land maar Grant denkt daar duidelijk anders over en waarom ook niet? Een geweldig binnenkomende mix van turf, houtskool, vlees op de BBQ en zwarte peper zorgen ervoor dat je helemaal klaar bent voor wat op de tong gaat komen, ik heb bij veel duurdere geturfde whisky echt al veel minder imposante neusjes gehad dan deze, BAM!!! Rook is wat u ruikt, rook is wat u proeft. De 40% maken het allemaal wel aangenaam zacht maar de krachtpatsers aan smaken die voorbij komen zijn indrukwekkend. Smeltend plastic en brandend rubber, houtskool rook met uiteraard de turf, heel voorzichtig begeleid door een licht tikje fruitige tonen maken dit echt een whisky voor de turf liefhebber. Ook bij deze is de finish relatief kort wat niet vreemd is met 40% maar het rokerige blijft stiekem toch wel even hangen. Deze whisky kan in zijn klasse van vloeibare asbakken zoals ik dat altijd graag noem moeiteloos mee met soortgenoten van 1,5 tot 2 keer de prijs. Gewoon een hele mooie whisky waarbij vooral het alcoholpercentage het verrassend goed tot één geheel brengt.

Plaats een review